Biografi

Espen Myklebust Olsen er bosatt i Stockholm og ansatt som kirkemusiker på heltid i Västermalms församling. Der er han bl.a. dirigent for Essinge kammarkör. Espen har også en deltidsstilling i Tyska S:ta Gertruds kyrka, som organist og dirigent for brassensemblet St. Gertruds Bläserey. I tillegg til dette har Espen en aktiv frilanskarriere som dirigent og musiker.

Espen har studert kirkemusikk ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, utøvende orgel ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og dirigering ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Blant inflytelsesrike lærere kan nevnes Jon Laukvik og Hans Davidsson i orgel, samt Grete Pedersen og Fredrik Malmberg i dirigering.

Espen har et bredt musikalsk virke. Som organist spiller han jevnlig konserter med repertoar som spenner fra middelalderen til samtiden. Han har vært solist med orkester ved flere anledninger og musiserer gjerne med andre som kammermusiker og continuospiller på cembalo eller som akkompagnatør og repetitør på orgel og piano. 

Som dirigent arbeider Espen med en rekke kor og orkester. Foruten sine faste ensembler har han også jobbet med bl.a. musikere fra Kgl. Hovkapellet, Trondheimssolistene, Vokal Nord, Sundbybergs Orkesterforening og Västerås domkyrkas motettkör, samt vært engasjert i prosjekter med Ung Kirkesang og Norges Korforbund.

Espen underviser også i orgel og dirigering. Han har hatt kortere engasjement for bl.a. Bodø Internasjonale Orgelfestivals ungdomskurs og Bodø Videregående Skole. 

Espen har opptrådt på festivaler som Stockholm Early Music Fesival, Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival og Gentofte Barokdage. Hans engasjement har resultert i flere priser og stipender, bl.a. førstepris i Fridthjov Anderssens orgelkonkurranse for ungdom, Amager Talentpris, Jansons legat, Kungliga Musikhögskolans stipendium för särskilt förtjänstfulla studenter og Kungliga Musikaliska Akademiens nasjonale stipendium.